کوفته تبریزی با برنج نیم دانه وزین
کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایران است که بیشتر در شهر تبریز مرسوم است. کوفته تبریزی بسیار پر طرفدار بوده و یکی از خوشمزه ترین غذاهای مجلسی نیز محسوب می شود . مواد تشکیل دهنده کوفته تبریزی مشابه مواد دلمه برگ مو است فقط نسبت مواد کمی متفاوت است و بعد از آماده شدن در سس مخصوص می پزد .
ما به شما طرز تهیه کوفته تبریزی را آموزش می دهیم.
مواد اولیه
400 گرم گوشت چرخ کرده
¾ پیمانه برنج نیم دانه وزین
½ پیمانه سبزی کوفته
1 پیمانه لپه پخته
3 عدد پیاز
3 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذا خوری گردو خرد شده
2 قاشق غذا خوری زرشک
نمک ، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته تبریزی با برنج نیم دانه وزین
برای تهیه کوفته تبریزی، لپه ها را که از قبل خیس کرده ایم را با کمی آب می گذاریم تا بپزد. برنج نیم دانه وزین را هم به صورت جداگانه با کمی آب و نمک کته می کنیم.
گوشت را که بهتر است ترکیب از گوشت گوسفند و گوساله باشد را ۲ بار چرخ کرده و کنار می گذاریم. برنج نیم دانه وزین و لپه را هم با گوشت کوب و یا غذاساز نیم کوب می کنیم .
در یک کاسه پیاز را رنده کرده و آب آن را کاملا می گیریم. گوشت چرخ کرده، لپه و برنج کوبیده شده را هم اضافه می کنیم. سبزی کوفته را هم اضافه کرده و در پایان تخم مرغ ، کمی نمک ، فلفل و زردچوبه نیز زده و سپس مواد را ورز می دهیم تا کاملا باهم ترکیب شده و به صورت خمیر یک دستی در آید .
یک عدد پیاز را خلالی خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم. سپس گردوی خرد شده و زرشک را هم اضافه کرده و بعد از یک تفت کوچک از روی حرارت بر می داریم. حالا از مایع کوفته تبریزی، به اندازه یک دلخواه برداشته و کف دست گرد می کنیم. سپس در وسط آن سوراخی ایجاد کرده و کمی گردو و زرشک تفت داده شده وسط آن قرار داده و دوباره کوفته را کف دست گرد می کنیم و در یک ظرف در بسته قرار داده و کوفته ها را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا خودشان را بگیرند .
سپس کوفته ها را به آرامی در قابلمه قرار می دهیم. مقدار سس موجود در قابلمه باید به اندازه ای باشد که نصف بیشتر کوفته ها را بپوشاند. در قابلمه را باز می گذاریم تا کوفته ها به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزند.
در حین پخت یکی دوبار کوفته های تبریزی را به آرامی برگردونید تا کوفته ها به طور کامل بپزند. سپس در قابلمه را ببندید تا کوفته ها به مدت نیم ساعت تا یک ساعت دیگر نیز بپزند .