بلاگ

طرز تهیه لوبیاپلو دمی با برنج دوباره کشت وزین

لوبیا پلو از غذاهای سنتی ایرانی است که محبوبیت زیادی بین ما ایرانی ها دارد. حتما شما هم این غذا رو درست کرده اید یا تجربه خوردن آن را داشته اید. این غذای خوشمزه معمولا با سالاد شیرازی سرو شده و یکی از مکمل ها و چاشنی های اصلی همراه این غذای سنتی و خوشمزه محسوب میشود! با این که خوردن لوبیا پلو برای همه ی افراد دلچسب است ولی پخت آن برای همه آسان نیست. یکی از سختی های پخت برنج های مخلوط، انتخاب برنج مناسب و شیوه پختت آن است. برنج دوباره کشت خاص وزین جز بهترین برنج های ایرانی می باشد. برنج دوباره کشت به برنجی گفته می شود که بلافاصله پس از برداشت برنج کشت اول کاشته می شود. به طور کلی برنج کشت اول در بهار کاشته شده و در میانه تابستان به مرحله برداشت می شود اما برنج دوباره کشت  در اواسط تابستان و به دنبال برداشت برنج کشت اول کاشته شده و در پاییز برداشت می شود. شالی کاران پس از برداشت برنج کشت اول مجدد زمین شالیزار را آبگیری کرده و پس از شخم زدن زمین، نشا می کنند.

مواد لازم برای لوبیا پلو دمی

پیاز 1 عدد

لوبیا سبز خرد شده 350 گرم

گوشت تکه ای 300 گرم

رب 3 قاشق غذاخوری

زعفران،نمک و دارچین به میزان لازم

برنج 3 پیمانه

روغن 2 قاشق غذاخوری

مرحله اول: آماده کردن مایع لوبیا پلو

پیاز را ریز خرد کرده و با زردچوبه تفت دهید تا طلایی رنگ شود. لوبیا سبز خرد شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. بعد گوشت تکه ای را به آن ها اضافه کرده و تفت دهید. سپس رب را به مواد افزوده و هم بزنید. بهتر است درب قابلمه را بگذارید تا کمی آب گوشت کشیده شود. بعد از چند دقیقه حدود ۴ پیمانه آب به مواد اضافه کنید تا گوشت کاملا بپزد. بعد از حدود ۲ ساعت پختن، در انتها نمک، دارچین و زعفران را به مایع لوبیا پلو اضافه کنید. مایع لوبیا پلو دمی باید کمی آبدار باشد.

مرحله دوم: دم کردن برنج دوباره کشت وزین

برنج را شسته و به مدت ۲ ساعت در ۳ پیمانه آب خیس کنید و داخل آب آن ۳ قاشق چایخوری نمک بریزید. سپس برنج را به مایع لوبیا پلو اضافه کنید و هم بزنید تا برنج و مایع لوبیا پلو خوب با هم ترکیب شوند. سپس روغن را به آن ها اضافه کرده و بعد از آن که آب برنج تمام شد یک دم کنی در درب قابلمه قرار دهید، شعله را کم کنید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت اجازه دهید برنج دم بکشد.

روش دوم: می توانید برنج دوباره کشت وزین را کته کرده (کمی خام) و بعد که آب آن تمام شد، کف قابلمه ای دیگر کمی روغن بریزید، از هر ته دیگی که می خواهید استفاده کنید، بعد یک لایه برنج روی ته دیگ ریخته و روی آن مایع لوبیا پلو را که آب آن جمع شده بریزید. این کار را لایه لایه تکرار کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

سپس آن را در ظرف مورد نظر سرو کرده و با ترشی یا سالاد نوش جان کنید.

نکات کلیدی طرز تهیه لوبیا پلو دمی

– بعد از اضافه کردن زعفران و دارچین در آخر پخت مایع لوبیا پلو، زیر شعله را خاموش کنید. درب قابلمه را بگذارید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا عطر زعفران و دارچین کاملا جذب مابع لوبیا پلو شود. سپس بعد از ۳۰ دقیقه برنج را به مواد اضافه کنید.

ـ می توانید به جای گوشت تکه ای از گوشت چرخ کرده استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *