بلاگ

خورشت فسنجان با مرغ و برنج اعیانی وزین

خورشت فسنجان با مرغ و برنج اعیانی وزین

خورشت فسنجون یکی از خورشت‌های لذیذ و اعیانی ایرانی است. فسنجون مثل خورشت قیمه و قورمه سبزی از محبوب‌ترین خورشت‌ها نزد ایرانیان است. این خورشت در هر شهر‌ به سبکی متفاوت طبخ می‌شود، شمالی‌ها اکثرا ترش مزه می‌پسندند. بعضی شیرین‌تر و بعضی ملس می‌خورند. مزه متناسب با سلیقه افراد قابل تغییر است. البته تفاوت در مزه در نوع گوشت نیز هست.

این خورشت را با گوشت قرمز و گوشت سفید سرو می‌کنند. فسنجون را با گوشت تکه‌ای گوشت گوسفند، گوشت بوقلمون، گوشت تکه‌ای مرغ، مرغ درسته، گوشت قلقلی و گوشت اردک درست می‌کنند. مشهور‌ترین فسنجون در میان این حجم از تنوع گوشت، فسنجون با گوشت بوقلمون است که بسیار لذیذ و خوش طعم می‌باشد. این خورشت لذیذ را با برنج اعیانی وزین سرو می کنند. زمان لازم در طرز تهیه خورشت فسنجون مثل سایر خورشت‌ها می‌باشد و ما در این دستور پخت خورشت فسنجان ملس با گوشت مرغ را آموزش می‌دهیم.

مواد لازم

300 گرم گردو

یک عدد پیاز بزرگ

4 تکه مرغ

4 پیمانه برنج اعیانی وزین

4 قاشق غذا خوری رب انار

2 قاشق غذا خوری شکر

نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت فسنجان با برنج وزین

پیاز را خرد کنید و در مقدار کمی روغن تفت بدهید. زردچوبه هم به آن اضافه کنید و هم بزنید. چند دقیقه روی شعله متوسط تفت بدهید تا پیاز نرم شود. سپس گردوی آسیاب شده یا چرخ کرده را اضافه کنید. بعد از سه چهار دقیقه تفت دادن گردو و پیاز، رب انار را اضافه کنید و مجدداً چند دقیقه تفت بدهید. روی تکه های مرغ کمی نمک، فلفل و زعفران دم کرده بمالید و آنها را جداگانه کمی تفت بدهید تا دو طرف آنها کمی سرخ. بعد از پخت یا سرخ کردن، مرغ ها را به مخلوط قبلی اضافه کنید. حال شش لیوان آب روی مواد بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس شعله را خیلی کم کنید درب قابلمه را ببندید. اجازه بدهید خورشت فسنجان طی سه چهار ساعت به خوبی جا بیافتد و روغن بیاندازد.

حین جا افتادن می توانیم پلو را آماده کنیم. برنج اعیانی وزین را با آب نسبتا داغ دو بار شسته و سپس خیس کنید. یک تا دو ساعت به برنج اجازه دهید تا خوب خیس بخورد. حدود سه چهارم از ظرفی که قرار است در آن پلو را دم کنید آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید. پس از اینکه آب به جوش آمد برنج خیس شده را در آب جوش بریزید. اجازه دهید آب و برنج مجددا به جوش آید. سپس شعله را کمی کمتر کنید تا برنج بجوشد و نرم شود. میتوانید با کف گیر و یا قاشق مقداری از برنج در حال جوش را برداشته و یک دانه از برنج را با دستانتان له کنید و از نرمی آن اطمینان حاصل کنید. اگر برنج شما در دستتان به راحتی شکسته شد باید برنج را از روی شعله بردارید. بعد از اینکه برنج را از روی شعله برداشتید برنج را در آبکش بریزید و مقداری آب سرد روی برنج بریزید. ظرف را روی گاز قرار داده و مقدار کمی روغن در آن سپس مقداری نان کف ظرف قرار داده و برنج آبکش شده را در ظرف بریزید مقداری روغن روی سطح برنج بریزید و شعله را کم کنید و اجازه دهید پلوی شما خوب دم بکشد. بعد از یک ساعت پلوی شما حاضر است و میتوانید خورشا فسنجان همراه با برنج اعیانی وزین را میل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *