تفاوت برنج نو و برنج کهنه
برنج عضو ثابت اکثر سفره های ایرانی است و جزء اصلی اکثر غذاهای ایرانی نیز به حساب می آید. نه تنها ایران ،بلکه کشور های خارجی زیادی هم از برنج استفاده میکنند و آن را در وعده های غذایی خود جای داده اند. برنج ایرانی از مرغوب ترین و با کیفیت ترین انواع برنج است. برای داشتن غذایی با طعم بهتر باید از برنج مرغوب و با کیفیت استفاده کنید.
تشخیص برنج تازه از برنج کهنه یکی از آسان ترین روش های انتخاب نوع مناسب آن برای پخت غذای شما است. با ما همراه باشید تا با تفاوت این دو نوع برنج آشنا شوید و آسان تر برنج مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
برنج تازه چیست؟
هنگامی که دانه ی برنج را برداشت میکنند دارای مقداری آب است که طی زمان خشک کردن آن تبخیر میشود. ترکیبات مهم برنج شامل نشاسته ها، پروتئین ها و لیپید ها است که تأثیر مستقیم روی کیفیت برنج میگذارند. در حالت کلی برنج تازه برداشت شده را برنج نو یا تازه مینامند. مدت زمان برداشت تا فروش برنج نو بسیار کم است.
برنج کهنه چیست؟
به برنجی که زمان برداشت تا فروش آن 4 تا 6 ماه طول میکشد، برنج کهنه میگویند. بعد از برداشت برنج، آن را به کارخانه میبرند و سپس برنج را به انبار های خشک و خنک انتقال میدهند تا رطوبت برنج کاملاً از بین برود. مدت زمانی که برنج در انبار قرار دارد، دما و رطوبت از عوامل مؤثر در کهنه شدن برنج است. کهنه شدن برنج تغییرات فیزیکی و شیمیایی خاصی را به همراه دارد. برنج کهنه نسبت به برنج تازه ،خشک تر است و هنگام پخت بیشتر قد میکشد.
تفاوت برنج تازه و کهنه
برنج نو به دلیل اینکه تازه برداشت شده است دارای رطوبت است اما برنج کهنه خشک میباشد. به همین دلیل برنج خشک، پخت بهتری نسبت به برنج تازه دارد و بهتر قد میکشد. برنج تازه عطر بیشتری دارد برنج کهنه با گذشت زمان عطر اولیه خود را از دست میدهد. برنج تازه به دلیل آب و رطوبتی که دارد شفاف و روشن است اما برنج کهنه کدر و تیره رنگ است. برنج کهنه به دلیل پخت بهتری که دارد طرفداران بیشتری دارد و قیمت بالاتری نسبت به برنج تازه دارد. هنگامی که به برنج کهنه دست میزنید گرده هایی را روی برنج میتوانید حس کنید که نشان دهنده کهنه بودن آن است.
نحوه تشخیص برنج کهنه از برنج تازه
تشخیص برنج از طریق کارشناسان امکان پذیر است اما با بررسی یکسری نکات میتوان آنها را تشخیص داد. برای مثال برنج کهنه از برنج تازه کدر تر است و این موضوع به آسانی قابل دید است، برنج کهنه بسیار خشک تر از برنج تازه است و اگر شما آن را لای دندان بگذارید متوجه این موضوع میشوید. برنج کهنه شفته نمیشود و برنج نو عطر بیشتری نسبت به برنج کهنه دارد.
نکات مهم برای نگهداری برنج
کیسه های برنجی که در انبار قرار میدهید بهتر است خشک باشد و هیچ رطوبتی نداشته باشد. کیسه های برنج را با فاصله از هم قرار دهید تا جریان هوا به تمام قسمت های کیسه برنج برسد. برای جلوگیری از آفت زدن برنج ها بهتر است بین آنها حبه سیر یا نمک قرار دهید و مرتب به برنج ها سر بزنید تا مطمئن شوید خراب نشده باشند.
در آخر به طور دقیق نمیتوان بیان کرد که کدام برنج بهتر است. افراد با توجه به نیاز و غذای مورد نظر خود میتوانند انواع برنج تازه و برنج کهنه را برای تهیه غذای خود انتخاب کنند. از آنجا که برنج ایرانی جزء باکیفیت و مرغوب ترین نوع برنج به حساب می آید پس تمامی برنج های ایرانی از کیفیت بالایی برخوردارند و برای پخت مناسب و خوش طعم هستند.