برنج قهوه ای چیست؟
برنج از هزاران سال پیش اصلی ترین رژیم غذایی انسان بوده است . قدمت برخی از ابزارهای تولید برنج از چین به 8000 سال قبل بر می گردد و برخی از بقایای برنج باستانی تا 2000 سال قدیمی تر از آن هستند . امروزه برنج در بیش از 100 فرهنگ اصلی است و بیش از 40000 نوع کشت وجود دارد. از این انواع ، بسیاری از آنها را می توان به عنوان برنج قهوه ای تهیه و فروخت . برنج قهوه ای به این معنی است که شما برنج را به عنوان یک دانه کامل میخورید. این مهم است زیرا هرچه دانه کمتر فرآوری شود ، مواد مغذی بیشتری دریافت خواهد کرد . برنج قهوه ای یک دانه کامل است ، که شامل سه قسمت : لایه بیرونی پر از فیبر به نام سبوس ، هسته غنی از مواد مغذی به نام جوانه و لایه میانی نشاسته دار به نام آندوسپرم است .
فواید سلامتی برنج قهوه ای
فواید سلامتی سبوس و جوانه ، دو لایه بیرونی برنج قهوه ای ، حاوی بیشتر ویتامین ها و مواد معدنی موجود در دانه هستند. با تولید برنج سفید ، این لایه ها از بین می روند و به همین دلیل برنج قهوه ای گزینه سالم تری است .
برخی از بهترین مزایای سلامتی برنج قهوه ای
کاهش خطر ابتلا به دیابت برنج قهوه ای دارای شاخص گلیسمی پایین است ، به این معنی که باعث نمی شود قند خون شما بعد از خوردن زیاد بخورد. مطالعات نشان می دهد که با خوردن سه وعده در روز غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای ، می توانید خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 32 درصد کاهش دهید. مطالعه دیگری نشان داد که افرادی که مقدار زیادی برنج سفید می خورند حدود 17٪ بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند نسبت به افرادی که کمتر می خورند. دانشمندان تخمین می زنند که با جایگزینی حدود 50 گرم در روز برنج سفید با برنج قهوه ای ، فرد می تواند خطر دیابت خود را 16 درصد کاهش دهد.
بسیاری از مواد مغذی موجود در برنج قهوه ای به سلامت قلب شما کمک می کند. این منبع غنی از فیبر غذایی است ، که می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. به طور کلی ، مطالعات نشان می دهد که مصرف بیشتر غلات سبوس دار ، از جمله برنج قهوه ای ، می تواند خطر بیماری قلبی را تا 22 درصد و خطر سکته مغزی را تا 12 درصد کاهش دهد .
افزودن برنج قهوه ای به عنوان یک ماده غذایی اصلی ممکن است به افراد دارای اضافه وزن کمک کند تا شاخص توده بدنی خود را که نشانگر اصلی وزن سالم یا ناسالم است ، کاهش دهند . همچنین برنج قهوه ای حاوی فیبر غذایی بیشتری نسبت به برنج سفید است . غذاهای حاوی فیبر بالاتر باعث می شود که در حالی که کالری کمتری دریافت می کنید ، مدت زمان بیشتری سیر شوید . اگر برنج سفید را با برنج قهوه ای جایگزین کنید ، می توانید کمتر احساس گرسنگی کنید .
یک فنجان برنج قهوه ای حاوی : کالری: 216 ، کربوهیدرات: 44 گرم ، فیبر: 3.5 گرم ، چربی: 1.8 گرم ، پروتئین: 5 گرم ، (B1): 12٪ ، (B3): 15٪ ،
(B6): 14٪ ، (B5): 6٪ ، آهن: 5٪ ، منیزیم: 21٪ ، فسفر: 16٪ ، روی: 8٪ ، مس: 10٪ و منگنز: 88٪ می باشد .
مشخصات مغذی
برنج قهوه ای یک ماده غذایی بسیار مغذی است. این یک غلات کامل است که از نظر کالری نسبتاً کم ، سرشار از فیبر ، فاقد گلوتن است و می تواند در غذاهای مختلفی گنجانده شود. فدراسیون برنج ایالات متحده یادآور می شود که برنج قهوه ای فاقد چربی ترانس و کلسترول است. فقط مقادیر کمی چربی و سدیم دارد .
اگرچه برنج قهوه ای یک غذای ساده است ، اما مشخصات غذایی آن چیزی نیست. در مقایسه با برنج سفید ، برنج قهوه ای از نظر مواد مغذی چیزهای بیشتری برای ارائه دارد. اگرچه از نظر کالری و محتوای کربوهیدرات مشابه است ، اما برنج قهوه ای تقریباً در همه گروه های دیگر برتری سفید دارد.
مزایای سلامتی برنج قهوه ای
برنج قهوه ای برای کنترل دیابت و قند خون
برای کنترل قند خون به طور طبیعی ، کربوهیدرات و چربی کم در رژیم غذایی خود بگنجانید . برنج قهوه ای بهترین گزینه برای آن است . شاخص گلیسمی پایین برنج قهوه ای با کاهش ترشح انسولین در بدن به تعادل سطح قند در خون کمک می کند . شاخص گلیسمی پایین به این معنی است که غذایی که مصرف می کنید با سرعت کمتری هضم می شود و باعث جهش قند خون بعد از آن نمی شود. برنج قهوه ای حاوی اسید فیتیک ، فیبر و پلی فنول های ضروری است که به آزاد شدن آهسته تر قندها کمک می کند و سلامت ما را حفظ می کند.
برنج قهوه ای انرژی تولید می کند و از رادیکال های آزاد محافظت می کند
فقط یک فنجان برنج قهوه ای 88٪ ارزش روزانه منگنز را برای شما فراهم می کند . این ماده معدنی کمیاب به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات در سنتز اسیدهای چرب که برای سیستم عصبی سالم مهم هستند کمک می کند و در تولید کلسترول که برای تولید هورمون های جنسی استفاده می شود ، نقش دارد. منگنز همچنین یکی از اجزای مهم آنزیم آنتی اکسیدانی به نام سوپراکسید دیسموتاز است. سوپراکسید دیسموتاز در داخل میتوکندری بدن یافت می شود که در آن از آسیب رادیکال های آزاد تولید شده در هنگام تولید انرژی محافظت می کند .
برنج قهوه ای برای کنترل سطح کلسترول
برنج قهوه ای حاوی روغنهای طبیعی است که به حفظ سطح کلسترول سالم در بدن کمک می کند . فیبر موجود در برنج قهوه ای به کلسترول موجود در سیستم گوارش متصل شده و به دفع آن کمک می کند .
برنج قهوه ای برای جلوگیری از بیماری های قلبی
در مورد سلامت قلب بهترین برنج ، برنج قهوه ای است . انسداد شریان به دلیل تجمع پلاک با مصرف منظم برنج قهوه ای کاهش می یابد . این دانه باورنکردنی با داشتن محتوای غنی از سلنیوم به سلامت قلب کمک می کند .
برنج قهوه ای برای کنترل و کاهش وزن
برای افرادی که می خواهند لاغر شوند ، برنج قهوه ای برای کاهش وزن بهترین گزینه در دسترس است ، خصوصاً اگر عاشق برنج هستید . برنج قهوه ای یکی از غذاهای معروف است که برای کاهش وزن استفاده می شود. برنج قهوه ای غنی از فیبرهای غذایی است که به سیر نگه داشتن شما در طولانی مدت کمک می کند . منگنز موجود در برنج قهوه ای به سنتز چربی اضافی در بدن کمک می کند . جایگزین کردن برنج قهوه ای جای برنج سفید می تواند به کاهش چربی شما نیز کمک کند .
برنج قهوه ای برای جلوگیری از سرطان
برنج قهوه ای در مبارزه با سرطان های مختلف مانند سرطان سینه ، سرطان روده بزرگ و سرطان خون مفید است . وجود فیبر و آنتی اکسیدان های قوی در برنج قهوه ای آن را به سلاحی کامل در برابر سرطان تبدیل می کند. فیبر موجود در برنج قهوه ای خود را به سموم خطرناکی که باعث سرطان می شوند می چسباند. برنج قهوه ای همچنین حاوی فنل های مهمی مانند اسید فرولیک ، تریسین و اسید کافئیک است که در مهار رشد کنترل نشده سلول های سرطانی مفید است.
برنج قهوه ای برای درمان بی خوابی
شناخته شده است که این دانه دارای خواص آرامش بخشی است که به شما کمک می کند مانند یک کودک آرام بخوابید . همچنین ، ملاتونین هورمون خواب موجود در برنج قهوه ای ، به بالا بردن کیفیت خواب کمک می کند . آنها اعصاب را شل می کنند ، که باعث افزایش چرخه خواب می شود .
برنج قهوه ای برای سلامت استخوان
برنج قهوه ای سرشار از منیزیم است که به عنوان یک ماده مغذی حیاتی مورد نیاز برای سلامت استخوان ها همراه با ویتامین D و کلسیم در نظر گرفته می شود. در پیشگیری و درمان پوکی استخوان و سایر اختلالات استخوانی مفید است.
برنج قهوه ای برای تقویت سیستم عصبی
برنج قهوه ای برای حفظ عملکرد صاف و مناسب سیستم عصبی و مغز مفید است . منیزیم موجود در برنج قهوه ای به تنظیم عضلات و اعصاب نیز کمک می کند. همچنین ترشح ناگهانی کلسیم در سلول های عصبی را کنترل می کند و از فعال شدن ناگهانی عصب جلوگیری می کند. با این کار ماهیچه ها و اعصاب شل می شوند و از انقباض بیش از حد جلوگیری می کنند .
برنج قهوه ای برای زنان شیرده
تحقیقات نتایج مثبتی را در زنان شیرده در مورد کاهش خستگی ، افسردگی و اختلالات خلقی تأیید کرده است . برنج قهوه ای در افسردگی پس از زایمان به طرز شگفت انگیزی عمل می کند .
برنج قهوه ای به عنوان یک آنتی بیوتیک
منیزیم ، ماده مغذی دیگری که برنج قهوه ای منبع خوبی برای آن است ، نشان داده شده است که در مطالعات برای کاهش شدت آسم ، کاهش فشار خون بالا ، کاهش دفعات سردردهای میگرنی و کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی مفید است . در بسیاری از سلول های عصبی ، منیزیم به عنوان مسدود کننده کانال کلسیم خود عمل می کند و از هجوم کلسیم به سلول عصبی جلوگیری کرده و عصب را فعال می کند. با جلوگیری از ورود کلسیم ، منیزیم باعث آرامش اعصاب می شود. کلسیم می تواند آزادانه وارد شود و سلول های عصبی بیش از حد فعال شوند و پیام های زیادی ارسال کنند و باعث انقباض بیش از حد شوند .
برنج قهوه ای برای جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
سنگهای صفراوی در اثر مقدار بیش از حد اسیدهای صفراوی ایجاد می شوند. فیبر نامحلول موجود در برنج قهوه ای باعث کاهش سطح اسیدهای صفراوی ترشح شده از روده همراه با افزایش حرکت غذا می شود و احتمال تشکیل سنگ صفرا را کاهش می دهد .
مزایای پوستی برنج قهوه ای
برنج قهوه ای برای جلوگیری از پیری زودرس
برنج قهوه ای پوست آسیب دیده را ترمیم می کند ، از پوست در برابر چین و چروک ، افتادگی پوست و خطوط ریز محافظت می کند .
نوسان سطح قند خون می تواند منجر به استرس شود که یکی از دلایل اصلی پیری است. کربوهیدرات های پیچیده موجود در برنج قهوه ای می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کرده و از پیری زودرس جلوگیری کند. همچنین گفته می شود که سبوس برنج وقتی به صورت موضعی استفاده شود ، در جلوگیری از ایجاد چین و چروک بسیار موثر است .
برنج قهوه ای برای درمان آکنه
برنج قهوه ای مملوء از آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و منیزیم است که از پوست در برابر لکه ها و جوش های پوستی محافظت می کند .
انسولین تولید شده با استفاده از برنج سفید باعث تولید سبوم بر روی پوست می شود. سبوم بیش از حد روی پوست می تواند باعث آکنه شود. برنج قهوه ای به طور موثری از بروز این مشکل جلوگیری می کند .
مزایای برنج قهوه ای برای مو
برنج قهوه ای برای بهبود موهای آسیب دیده
موهای ما برای رشد سالم به تعدادی ماده معدنی و غذایی نیاز دارند. و برنج قهوه ای نیروگاه تغذیه است . پوست سر و ریشه ها را درمان می کند ، از شکستن موها جلوگیری می کند ، بنابراین به ریزش مو پایان می دهد . برنج قهوه ای همچنین حاوی پروتئین هایی است که رشد سلول ها و خون رسانی به پوست سر را تشویق می کند و آنها را به ماده ای مناسب برای درمان موهای آسیب دیده تبدیل می کند .
برنج قهوه ای برای درمان شوره سر
برنج قهوه ای سرشار از سلنیوم است ، ماده معدنی که باعث کاهش شوره سر می شود. استفاده منظم از آن باعث رشد موهای سالم نیز می شود .
تنها کاری که باید انجام دهید این است که هفته ای دو بار مو و پوست سر خود را با آب برنج تازه تهیه شده ماساژ دهید. این فرآیند جریان مناسب خون و تأمین مواد مغذی به فولیکول های مو شما را تضمین می کند .
طرز تهیه برنج قهوه ای
برنج خود را در آب خنک بشویید تا نشاسته اضافی و گرد وغبار جمع شده پاک شود . برای هر فنجان برنج خشک قهوه ای ، به یک قابلمه حدود 1 فنجان آب اضافه کنید . بگذارید آب جوش بیاید . حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید . قبل از اینکه آن را از روی حرارت بردارید بگذارید حدود 20 دقیقه بجوشد . همچنین می توانید از پلوپز استفاده کنید . برنج قهوه ای می تواند یک غذای جانبی سالم یا یک ماده اصلی برای بسیاری از دستور العمل های مختلف باشد .
جمع بندی
برنج قهوه ای یک دانه بسیار مغذی و فاقد گلوتن است که حاوی مقدار چشمگیری از ویتامین ها ، مواد معدنی و ترکیبات مفید است . مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه ای می تواند به پیشگیری یا بهبود چندین بیماری سلامتی از جمله دیابت و بیماری های قلبی کمک کند . ناگفته نماند ، تعویض دانه های تصفیه شده مانند برنج سفید برای برنج قهوه ای حتی ممکن است به کاهش وزن کمک کند . برنج قهوه ای یک کربوهیدرات همه کاره است که می تواند در هر زمان از روز بخورید . به هر روشی که برای خوردن این غلات کامل سالم انتخاب کنید ، برای سلامت کلی خود انتخاب عاقلانه ای خواهید داشت .